Kort om Rotary

Rotary – ett av världens största nätverk för välgörenhet, kulturutbyte, hållbarhetsprojekt och fredsaktiviteter. Här är lite grundläggande fakta.

Vad är Rotary?

Rotary är en internationell organisation som består av människor som brinner för att förbättra våra samhällen och göra livet bättre för människor runt om i världen. Det finns Rotaryklubbar så gott som i alla världens länder. Våra medlemmar åstadkommer förändring där de bor och samarbetar dessutom med andra klubbar om internationella projekt som inriktar sig på dagens mest angelägna utmaningar. Genom att var medlem i Rotary har man möjlighet att aktivt göra skillnad, samtidigt som man får personlig tillfredsställelse och livslång vänskap på köpet. Mer information.

Rotarymedlemmar

Det finns drygt 1,2 miljoner Rotaryklubbmedlemmar, eller rotarianer, i hela världen. Din potential att göra gott i ditt samhälle som rotarian är betydligt större än den var innan du gick med i Rotary. Du har privilegiet att tillsammans med andra yrkesbakgrunder få möjlighet att göra skillnad i andras liv genom att samla expertis, kunskaper och resurser.

Rotaryklubbar

Klubben är den viktigaste komponenten i Rotarys organisatoriska struktur. Det finns drygt 35 000 Rotaryklubbar i över 220 länder. Cirka 550 klubbar i Sverige med drygt 25 000 medlemmar. Rotaryklubbarna är självstyrande, så hur det är att vara medlem varierar från klubb till klubb. Starka, välorganiserade klubbar får våra medlemmar att trivas bättre och gör dessutom värdefulla insatser för våra samhällen.

Ett medlemskap kostar t ex 1500 kr per år och då får man som medlem möjlighet att träffas och lyssna på intressanta föredrag ca. en gång per vecka. Man får även möjlighet att delta i andra klubbars träffar. Om 500 klubbar i Sverige har 20 föredrag per år har du som medlem alltså tilgång till att besöka 10 000 föredrag per år.  Sverige ingår i en geografisk zon Sverige/Lettland och är sedan indelat i distrikt (t ex 2350 Uppland)